Škoricovník čínsky je statný tropický strom, ktorý dorastá do výšky až 10 metrov. Môže byť pestovaný aj ako ker. Vonné listy majú svetlozelenú farbu. Žltavé kvety sú drobné a vytvárajú vrcholičnaté zväzočky. Jeho nezrelé dužinaté plody vydávajú príjemnú vôňu. Zbierajú sa tesne po odkvitnutí, sušia sa a na trhu sa objavujú pod názvom kassiový kvet. Kôra škoricovníka má tmavšiu farbu, korenenú sladkastú chuť a príjemnú vôňu. Pochádza z Barmy, pestuje sa na plantážach v Číne, Indonézii a Thajsku.
Škorica čínska obsahuje silice, triesloviny, živice, slizy a ďalšie zložky.
Škorica čínska sa používa v potavinárstve, likérnictve a je súčasťou radu zmesí korenia. Ďalej sa využíva v kozmetike pri výrobe ústnych vody a zubných pást. Vo farmaceutickom priemysle sa pridáva do niektorých liekov na spríjemnenie ich chuti. V kuchyni sa pridáva do sladkých pokrmov, pečiva a mäsa. Používa sa pri zaváraní ovocia.
Škorica prispieva k normálnej funkcii dýchacieho systému a trávenia. Napomáha k udržaniu normálnej hladiny glukózy v krvi ak osvieženiu tela.
Neodporúča sa užívať v tehotenstve.