Nové korenie sú sušené plody pimentovníka liečivého. Jedná sa o tropický vždyzelený strom vysoký až 15 metrov s oválnymi, lesklými listami sa pestuje predovšetkým v oblastiach Strednej Ameriky, najmä na Jamajke. Zelené plody dozrievaním fialovej, ale zberajú sa ešte pred dosiahnutím plnej zrelosti (pri dozrievaní strácajú cenné vonné silice) a sušia sa na slnku. Pochádza z Jamajky, ale je rozšírený v Strednej Amerike, Kube, Hispaniole, Kajmanie ostrovoch, Bahamách, južnom Mexiku a Strednej Amerike. Pestuje sa aj v Portoriku, Malých Antilách a Panenských ostrovoch.
Nové korenie obsahuje polysacharidy, triesloviny, flavonoidy, silice, glykozidy a oleje. Ďalej niektoré vitamíny a minerálne látky.
Nové korenie sa používa do údenín, pri konzervácii mäsa, v kuchyni do omáčok a polievok, pri marinovaní rýb, do zveriny, k nakladanej zelenine, do vareného vína aj do perníku.
Mletá forma vhodná na varenie/pečenie.