Rasca rímska sú semená Šebreja rascovitého. Sú podobné rasce, ale sú väčšie a zelenohnedé. Predovšetkým však majú inú vôňu a horkú chuť, takže sa navzájom tieto korenia nedajú nahradiť. Rímska rasca je korenie predovšetkým arabského a orientálneho sveta, teda krajín okolo Stredozemného mora, celá Ázia a ďalej stredná Amerika. Je súčasťou karí aj ďalších zmesí. Využíva sa pri pečení chleba, pečiva, pri výrobe salámy a syrov.
Rasca rímska obsahuje vitamíny zo skupiny B, minerály (napr. železo, zinok, horčík alebo vápnik), silice, mastné kyseliny, polyacetylény či ftalidy.
Rasca rímska napomáha normálnemu tráveniu.
Táto bylina je známa tiež pod názvami rímsky kmín, pilaf, šabrej, bílý křížový kmín, djintan, mateřský kmín, cumin, džira alebo rasca rimska.