Dangshen je vytrvalá liana dorastajúce 2-3 metrov. Jej stonka je tmavo fialová s riedkymi chĺpkami. Lístky sú oválne, zašpicatené s jemnými chĺpkami na povrchu. Kvety má zvonkovitého tvaru, zelenožltej farby s jemnými ružovými bodkami zospodu. Plodom je kapsula s veľkým množstvom drobných semien. Dangschen pochádza z juhovýchodnej Ázie, Japonska a Číny.
Koreň Dangshenu obsahuje saponíny, slizy, vitamíny (obzvlášť B1 a B2), minerály (hlavne draslík, horčík, železo, meď, zinok, mangán, molybdén), organické kyseliny, triesloviny, polysacharidy (najmä inulín, fruktóza), pryskyrice a alkaloidy(codonopsin, codonopsinín, perlolyrin). Ďalej obsahuje aj látky na báze sterolov a triterpénov, taraxerol, friedelín a ďalšie. Voľné aminokyseliny sú z väčšej časti zastúpené treonínom, kyselinou asparagovou, izoleucínom, alanínom, asparagínom, glycínom, serínom, valínom, prolínom a glutoamínom.
Príprava odvaru: 1 čajovú lyžičku koreňa dangshenu zalejte 250ml vody a varte 15 minút. Potom preceďte. Pije sa 2 krát denne pred jedlom alebo 2 hodiny po jedle.
Táto bylina je známa tiež pod názvami danšen, danshen, dangshen, dang shen alebo tang-šen.