Jedná sa o kôru plodu Citrusu limonového – citrónu. Citrus je vždyzelený ker dorastajúci do výšky 3 metrov. Kvitne bielymi, miestami ružovými kvetmi. Listy sú zelené oválne s hladkým okrajom. Pestuje sa na plantážach v subtropických oblastiach po celom svete napr. v Stredozemí (Taliansko, Cyprus, Španielsko, Grécko, Turecko i Libanon). Najviac vysádzaný v Číne, Indii, Južnej Afrike, Argentíne, Brazílii, Mexiku, Spojených štátoch av Austrálii.
Citrónová kôra má uplatnenie v gastronómii napr. pri príprave domácich limonád, dezertov, múčnikov, cukroviniek, kompótov. Rovnako je vhodná pri úprave rýb.
Príprava odvaru: 1-2 čajové lyžičky kôry citróna zalejte 250ml vody a krátko povarte. Potom preceďte.
Nie je chemicky ošetrené.